Aanschaf

De aanschaf van een Golden Retriever

Je hebt er goed over nagedacht en ervoor gekozen om in jouw gezin een Golden Retriever op te nemen. Dit ras is niet is niet zomaar een ras want je hebt gekozen voor de hond met het meest lieve karakter. Een Golden Retriever pup doet je hart smelten. Hoe verleidelijk is het dan om er eentje te kopen. Maar voor je dit doet is het aan te raden om je goed te oriënteren.

 

Een hond moet bij jouw situatie passen. De Golden Retriever staat bekend als een vriendelijke en makkelijke hond. Maar bedenk wel dat je ook deze hond een goede opvoeding moet geven. Zeker het eerste jaar ben je hier druk mee. Heb je daarvoor wel voldoende tijd en is jouw woonsituatie wel geschikt voor een hond. Kan de hond zich binnenshuis ook goed bewegen?

Een Golden Retriever heeft aandacht en liefde nodig

De Golden Retriever is een jachthond en dat betekend dat hij graag veel aandacht en beweging wil hebben. Bovendien is het een dier wat ontzettend graag bij jou in de buurt is. Ook als de hond volwassen is moet je elke dag voldoende tijd reserveren om met hem te spelen, uit te laten, te verzorgen en hem op te voeden en te trainen.

 

Als een hond zich gaat vervelen en niet voldoende is uitgelaten kan dat leiden tot gedragsproblemen die je niet leuk gaat vinden en die lastig op te lossen zijn. Deze rashond moet echt voldoende lichaamsbeweging hebben op een dag en een flink stuk kunnen wandelen. Natuurlijk kan de hond best wel een tijdje alleen zijn, maar het is niet goed voor de hond en voor de band met zijn baas. Het is voor geen één hond goed om de hele dag alleen te zijn en even snel te worden uitgelaten als de baas tijd heeft.

 

Als je een pup wilt kopen informeer je dan goed waar je allemaal op moet letten. Kies een goede fokker en vraag hem goede informatie te geven. Als je niet voldoende informatie krijgt van de fokker en je onzeker bent of je wel voldoende antwoord hebt gekregen op je vragen, zoek dan iemand die met je mee kan denken of zoeken. Zoek een fokker die de pups in huis laat opgroeien. Je weet dan dat de pup goed gesocialiseerd is en al te maken heeft gehad met kinderen, verschillende mensen, lawaai, andere honden etc.

Kies een goede fokker

Een goede fokker laat de pups zeker niet te jong naar de nieuwe eigenaar gaan. De moederhond en de andere pups in het nest spelen een heel belangrijke rol in het leren van gedrag, taal en manieren. Een pup moet minimaal 7,5 weken oud zijn om te mogen verhuizen naar zijn nieuwe baasje.

 

Let op, is de pup ouder dan 9 weken dan tellen de omstandigheden waarin de pup bij de fokker is opgegroeid extra zwaar. De pup heeft dan al een groot deel van de socialisatie periode achter de rug. Twijfel je aan het gedrag van de pup, neem dan geen risico en kies voor een andere fokker.

Pagina's

© Copyright 2021 
Alle rechten voorbehouden