Gezondheid

De Golden Retriever en zijn gezondheid

De Golden Retriever en zijn gezondheid

Golden Retrievers zijn ontzettende lieve, schattige honden met energie voor tien. Het is echter wel belangrijk om te weten dat een Golden Retriever veel gezondheidsproblemen kan krijgen als hij of zij opgroeit. Het is van belang dat je een goede fokker kiest. Hij kan selecteren op sterke gezondheidsgenen, en op die manier honden fokken.

 

Maar een Golden Retriever is nog steeds wel een vatbaar ras voor enkele gezondheidsproblemen. In dit blog bespreken we de belangrijkste gezondheidsproblemen die bij dit ras voor komen. Het is handig dit te weten voordat je een pup van dit ras koopt. De Golden Retriever is, zoals veel rashonden, vatbaar voor verschillende gezondheidsproblemen.

Heupdysplasie

Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij dit ras is heupdysplasie. Dit is een veel voorkomend probleem bij honden van grote rassen. Het is een aandoening aan het skelet. Bij deze ziekte ontwikkelen de kogelgewrichten van de heupen van de hond zich niet goed, en komen de botten tegen elkaar aan als de hond beweegt.

 

Dit is een bijzonder pijnlijke toestand. Hierbij komt ook nog dat het een progressieve ziekte is want het slijten zorgt dan na verloop van tijd de situatie alleen maar erger wordt. Omdat Golden Retrievers groot zijn, zijn ze bijzonder vatbaar voor deze ziekte. Fokkers proberen op allerlei manieren om gezonde pups te fokken om de kans op deze ziekte te verkleinen.

Kanker

Er zijn een paar soorten kanker die vaak voorkomen bij Golden Retrievers. Met name Hemangiosarcoom is een kankersoort die een op de vijf Golden Retrievers treft. Het is een kanker die de endotheelcellen die de bloedvaten bekleden kan treffen. De kanker groeit dan voornamelijk in de vaat organen zoals de lever, het hart, de longen en de milt. Ook Lymfoom is een kanker die dit ras kan treffen. Het is een kanker van het lymfestelsel en het witten bloedcelweefsel. Ook Osteosarcoom, een botkanker, is een bedreiging die vaker voorkomt bij dit ras.

Huid conditie

Een Golden Retrievers is vatbaar voor een huidaandoening die Congenitale Ichthyosis heet. Het veroorzaakt een schilferige huid op de buik van de hond. De hond heeft dan heel veel jeuk en kan zijn huid kapot krabben of bijten met alle gevolgen van dien. Deze ziekte is niet te genezen. Het baasje kan de symptomen onder controle houden met spoelingen en shampoos. Ook is een Golden Retriever vatbaarder voor uitwendige oorontstekingen, allergische Dermatites en Demodectische schurft. Verzorg de huid van je hond extra goed om te proberen dit soort problemen te voorkomen.

Moet je kiezen om een Golden Retriever aan te schaffen?

Deze genoemde problemen laten je misschien schrikken. Doe je er goed aan om toch voor dit ras te kiezen? Het antwoord hierop is een dikke ja! Een goed gefokte Golden Retriever is een zeer loyale, aanhankelijke en speelse hond. Je kan jaren plezier hebben van dit ras als je kiest voor een goeie fokker.

Pagina's

© Copyright 2021 
Alle rechten voorbehouden