Kenmerken

De kenmerken van een Golden Retriever

Kenmerken van een Golden Retriever

De Golden Retriever is een jachthond. Bij de eigenschappen en kenmerken van dit soort honden hoort, dat zij veel beweging nodig hebben. Ook de Golden Retriever houdt van veel beweging en voelt zich dan op zijn best. Lekker zwemmen, lange wandelingen maken aan een strand of in een bos en apporteren maken van een Golden Retriever een heel gelukkige hond. Dit soort rashonden houdt ervan om tijd met het baasje door te brengen maar kan ook heel goed alleen zijn voor een poosje.

Intelligent en lief

Golden Retrievers zijn intelligente honden waardoor je hem makkelijk dingen aan kan leren. Ook zijn deze honden heel tolerant en kunnen ze veel van kinderen hebben. Kinderen kunnen hardhandig zijn. Let wel op: laat kleine kinderen nooit alleen met een hond hoe tolerant en lief hij ook is. Een Golden Retriever houdt er wel van om zijn eten in alle rust op te kunnen eten dus laat hem dat ook doen. Hij zou zijn voedsel kunnen beschermen.

 

Soms kunnen ze best wel eigenwijs zijn. Je moet ervoor zorgen dat je hond weet dat jij de baas bent. Een goede en consequente opvoeding is dus van groot belang. Schreeuw niet tegen hem want daar heeft hij een grote hekel aan.

Uiterlijke kenmerken

Een Golden Retriever is een vrij groot ras. Een reu heeft een schofthoogte rond de zestig centimeter en een teefje rond de vijfenvijftig centimeter. Deze honden hebben een krachtige bouw en zijn goed gespierd. Je merkt ook als je met de hond traint dat de hond zeer krachtig op zijn poten staat en heel flexibel is met zijn lichaam.

 

De kop heeft een brede schedel en krachtige kaken. Een krachtige snuit met een zwarte neus kenmerken zijn gezicht. De oren zijn matig groot en staan op gelijke hoogte met de ogen. De vacht van deze hond is goud tot roomkleurig en kan vlak of golvend zijn. Een Golden Retriever heeft een waterafstotende ondervacht.

Verzorging vacht

Golden Retrievers werden vroeger gele Retrievers genoemd. Er waren toen nog niet zoveel blonde exemplaren. De zwarte Labrador Retriever was in die tijd veel bekender. Tegenwoordig is de langharige blonde vacht echt kenmerkend voor dit ras. Je hebt honden die een platinablonde vacht hebben en je hebt ertussen die een donkerblonde tot honingachtige tint hebben. Bedenk wel dat deze honden echt regelmatig geborsteld en gekamd moeten worden. Ze kunnen nogal verharen en dit is echt niet te vermijden. Maar als je de vacht goed bijhoudt en regelmatige verzorging geeft kan je een groot deel van het tussentijds haarverlies voorkomen.

 

Een Golden Retriever is een echt lieve hond mits je hem natuurlijk goed opvoedt. Iedere hond heeft een baasje nodig, zo ook dit ras. Als je voldoende tijd met hem doorbrengt en hem de goede dingen aanleert heb je echt een vriend voor het leven.

Pagina's

© Copyright 2021 
Alle rechten voorbehouden