Gedrag

Het gedrag van een Golden Retriever

Het gedrag van een Golden Retriever

Een Golden Retriever heeft geen naar karakter. Het is een heel lieve, vriendelijk en gehoorzame hond. Maar toch zal je hem moeten opvoeden. Hij moet weten wat commando’s zijn en daarnaar moet hij luisteren. Je hebt immers geen zin als je visite krijgt dat je hond constant alle aandacht naar zich toe trekt en heel vervelend gedrag vertoond. Zorg dat je hond een eigen plek heeft. Dit kan een hondenkussen, deken of hondenmand zijn. Op die manier kan je hem naar zijn eigen plaats sturen als dit nodig is.

Het jachtinstinct van een Golden Retriever

Golden Retrievers werden gefokt om de jagers mee te helpen bij de jacht. Dit jachtinstinct heeft dit ras nog steeds voor een stuk. Het leuke is daaraan dat hij graag speelt, graag apporteer spelletjes speelt en ook graag zwemt. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het echt een hond is voor een actief gezin. Een klein nadeel kan zijn dat hij dus ook graag jaagt. Een voorbij huppelend konijn of een vogel die laag overvliegt kunnen bij een wandeling wel eens voor problemen zorgen. Ook heeft dit ras een zeer goede reukzin en gaat hij graag op onderzoek uit.

Graven in je tuin afleren

Het is leuk als hij op zoek gaat naar iets maar het is minder leuk als hij in jouw gazon begint te graven. Sommige Golden Retrievers vinden het ook erg leuk om iets te verstoppen in de tuin. Vergis je niet, hier komt vaak wat graafwerk aan te pas. Het kan ook zo zijn dat een hond begint te graven uit verveling. Om dit gedrag te corrigeren kun je hebt beste de hond op heterdaad betrappen. Met een donkere en kordate stem spreek je het woord “foei” uit. Iedere keer als hij iets fout doet gebruik je dit woord.

Jong geleerd is oud gedaan

Een goede opvoeding van de Golden Retriever is van groot belang. De opvoeding zal vrij vlot verlopen want het is een intelligent en gehoorzaam ras. Het gedrag hier een daar een beetje bijschaven doe je van jongs af aan. De hond zal op deze manier de juiste gewoontes aanleren. De Golden Retriever is een gevoelig ras. Schreeuwen maakt hem angstig en zal zijn zelfvertrouwen aantasten. Het heeft helemaal geen zin om te schreeuwen want je bereikt er het tegenovergestelde mee.

Samen op stap

Een Golden Retriever vindt het leuk om mee op stap te gaan. Een wandeling door de stad of een park is voor hem een feest. Het is dan ook van belang dat jouw hond zich weet te gedragen. Opnieuw een goede reden om veel aandacht aan zijn opvoeding te besteden dus. Het is niet fijn als je hond zich onaangenaam gedraagt als hij andere mensen ontmoet. Laat je hond van jongs af aan omgaan met andere honden. Een keertje “vechten” met een andere hond hoort erbij. Bescherm je hond niet te veel maar laat hem het zelf oplossen. Zo maak je een leuke gesocialiseerde hond van hem.

Pagina's

© Copyright 2021 
Alle rechten voorbehouden