Hondenverzekering

Hondenverzekering

Honden kosten geld. En soms kosten honden meer geld dan je van tevoren bedenken kon. Het is een heel goed idee om een verzekering af te sluiten voor jouw huisdier. Je kan de honden verzekering al afsluiten op het moment waarop jouw puppy bij jou komt wonen. De pup is dan direct verzekerd. Er zijn namelijk veel verzekeringen die een wachttijd van dertig dagen hanteren en als er in die periode kwalen aan het licht komen dan zit je zonder verzekering en zal er dus geen uitkering tot stand komen.

 

Een verzekering voor pups is goedkoper dan die voor een oudere hond. Als je een hond op latere leeftijd verzekerd wordt er gekeken naar zijn medische toestand of achtergrond. Er zijn bepaalde ziektes die dan uitgesloten kunnen worden door de verzekeraar op basis van die achtergrond omdat het anders voor de verzekering niet rendabel is het dier te verzekeren.

Waarom een hondenverzekering?

Dierenartsen kunnen steeds meer doen voor zieke dieren. Dat is natuurlijk fijn. Echter de kosten kunnen dan wel behoorlijk oplopen. We hebben het dan niet over een paar honderd euro maar echt over meer dan duizend euro. Dat kost een operatie al gauw.

 

Stel een voorpoot is gebroken van je herder, dan zit je al gauw op 2000 euro aan kosten. Een operatie kost je waarschijnlijk maar een keer geld maar jouw hond kan ook een chronische ziekte krijgen. Denk hierbij aan suikerziekte of een allergie. De medicijnen voor deze ziekten zijn erg duur en kosten je dan al gauw 3000 euro als je dit over de jaren dat de hond leeft, berekend.

 

Het kan zo zijn dat jouw hond zijn hele leven niks krijgt. Je vindt dan misschien dat je het geld van de hondenverzekering hebt weggegooid maar je mag eigenlijk van geluk spreken als jouw hond nooit ziek wordt. Maar stel je voor dat het wel gebeurt. Je hebt niet zo snel een paar duizend euro liggen, is het niet?

 

Als je van je dier houdt dan heb je alles over voor je grote vriend en je moet er toch niet aan denken dat je de keuze moet maken om jouw hond te moeten laten inslapen omdat je de kosten van zijn operatie niet kan betalen? Een verzekering geeft je de zekerheid dat je altijd de juiste zorg aan jouw hond kan geven en dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kosten.

Sparen

Je hoort mensen wel eens zeggen: “waarom stop je het geld niet in een spaarpotje en hou je dit achter de hand voor als er eens iets is met de hond?” Een verzekering voor de hond kost zo tussen de 20 en 50 euro per maand. Natuurlijk is de premie afhankelijk van het ras, het gewicht en de leeftijd van jouw hond. Je ziet aan de eerdergenoemde bedragen voor een operatie al dat je dit niet zo snel bij elkaar kunt sparen.

Waar moet je op letten bij het afsluiten hondenverzekering

Er zijn een aantal dingen die je kunt vergelijken bij de diverse verzekeringsmaatschappijen. Denk hierbij aan de premie, wat er wel en niet vergoed wordt, wat er per jaar wordt uitgekeerd en wat het eigen risico bedraagt. Aan de hand van jouw vergelijking van de diverse verzekeringen kies je de beste die bij jou en jouw hond past.

 

De prijs van een verzekering zal zeker meewegen maar bedenk wel dat er bij een lage premie minder vergoed wordt. Als je een grote hond koopt dan is het wijs een verzekering te kiezen waarbij de heupen en de ellebogen verzekerd zijn. Grote honden hebben vaak last van deze gewrichten en de kosten voor een operatie of medicatie kunnen fors oplopen.

Het eigen risico

We hebben het al gehad over de premie en de uitkering die een verzekering maximaal vergoed per jaar. Je moet echter ook denken aan het eigen risico. Dit is ook een punt om te vergelijken als je een hondenverzekering wilt afsluiten. Meestal krijg je bij de behandelingen die binnen een pakket vallen volledig vergoed, maar dit is niet altijd zo. Het is dus echt van belang om alle punten die wij hier in dit blog genoemd hebben goed te vergelijken. Je kan dit makkelijk doen op een vergelijkingssite. Je vindt er diverse op het internet.

Direct een verzekering afsluiten?

Profiteer van onze kortingsprijzen!

Pagina's

© Copyright 2021 
Alle rechten voorbehouden