Opvoeding

De opvoeding van de Golden Retriever

De opvoeding van de Golden Retriever

Als je een Golden Retriever hebt aangeschaft is het van belang om je pup goed op te voeden. Een fout die eigenaren soms maken is te denken dat als het een pup is je nog niet aan de opvoeding moet beginnen. Dit is beslist niet waar. Er zijn een aantal basisdingen die je jouw pup moet aanleren voordat het geen pup meer is.

 

Een van die dingen is het socialiseren van de pup. Ook zal je hem zindelijk moeten maken en het speelse bijten moeten afleren. Zodra de pup deze dingen beheerst kan je verder gaan met het opvoeden van je hond.

De Golden Retriever socialiseren

Het socialiseren van je pup is een heel belangrijk proces. Er zijn veel eigenaren die dit niet beseffen. Het socialiseren van je pup betekend dat je de Golden Retriever kennis laat maken met vreemden en vreemde voorwerpen. Je moet dit doen voordat je hond dertien weken oud is.

 

De pup moet leren om tijdens de socialisatie veel verschillende mensen te ontmoeten. Mannen, vrouwen en kinderen. Ook moet hij in contact komen met andere honden en hij moet in andere situaties dan de thuissituatie komen. Winkels, centrums van steden, en andere drukke plekken. Dit leer je de pup aan voordat hij vier maanden oud is. Het socialiseren is belangrijk om te helpen voorkomen dat jouw hond later agressief wordt als hij in een onverwachte situatie komt.

De Golden Retriever zindelijk maken

Zindelijkheid training is erg belangrijk bij de opvoeding van jouw hond. Als de hond zo’n acht weken oud is plast hij gewoon als de blaas vol is. Het maakt hem niet uit waar hij zich bevindt. Je kan beter van tevoren bedenken hoe je de vloerbedekking gaat beschermen de eerste paar weken. Als je pup klaar is met spelen, slapen, eten of drinken, neem je hem mee naar buiten. Dit doe je consequent. Als de pup aanstalten maakt om te gaan plassen, pak hem dan direct op en neem hem mee naar buiten. Als het een keertje misgaat, straf de hond dan niet. Het heeft geen zin want hij zal niet weten wat hij verkeerd doet.

Geduld is een schone zaak

Zindelijkheidstraining is een klusje waar je geduld voor moet hebben. Als je pup binnen is moet je hem nauwlettend in de gaten houden. Je kan een bench aanschaffen zodat je pup een rustige plek heeft en hij niets kapot kan maken als je er niet bent. Een puppy rond laten lopen als je er niet bent is geen goed idee. Hij kan zich bezeren want hij zet immers overal zijn tanden in. Ook helpt een bench bij het zindelijk maken. Koop een niet te grote bench. Een hond zal over het algemeen niet makkelijk zijn eigen nest bevuilen.

Pagina's

© Copyright 2021 
Alle rechten voorbehouden