Tips & Tricks

Tips & Tricks voor jouw (toekomstige) Golden Retriever

Golden Retriever: tips en tricks

Wil je jouw Golden Retriever trainen? Dit ras staat bekend als erg slim. Ze zijn echt prima te trainen. Wil je zelf aan de slag met het trainen van jouw hond? Je kan het makkelijk zelf. Zo hoef je niet deel te nemen aan een dure hondencursus.

Train je hond spelenderwijs

Start zo vroeg mogelijk met het trainen van de pup. Wat hij vroeg leert onthoudt hij zijn hele leven. Begin daarom lekker vroeg, vanaf het eerste moment dat je hem hebt. Je leert hem op die manier snel het juiste gedrag aan en hij leert op die manier jou ook goed kennen. Doe het spelenderwijs.

 

De drie belangrijkste basisregels zijn: goed gedrag belonen, verkeerd gedrag nooit belonen en consequent blijven is de manier van aanpak. Een pup doet alles voor een beloning. Verkeerd gedrag moet je niet direct zwaar bestraffen, de hond is immers nog aan het leren en alle begin is moeilijk. Door het gedrag niet te belonen leert de pup het gedrag vanzelf af.

Houdt de training in het begin kort

Zoek een leuke beloning. Voor de een is dit een lekker stukje kaas of een hondenkoekje, voor de ander is dit leuk speelgoed. Wissel je beloningen af. Op die manier kan je hem blijven verrassen. Houdt de training kort en simpel. In het begin een minuut of tien trainen op een dag is voldoende. Later kan je dit opvoeren.

 

Geef je Golden Retriever voldoende beweging als hij groot is. In het begin is het niet goed voor een pup om al hele einden te lopen maar later in zijn leven zal hij dit beslist nodig hebben. Bedenk wat je je hond wil aanleren. Reis je bijvoorbeeld vaak met de auto of het openbaar vervoer, leer hem dan jong al aan hoe hij zicht moet gedragen als hij met jou meegaat. Blijf ten alle tijden consistent en positief. Leer hem de juiste commando’s aan en verander die niet.

Pagina's

© Copyright 2021 
Alle rechten voorbehouden