Voeding

Voeding

Als trots baasje van een Golden Retriever wil je natuurlijk het beste. Hondenvoer kan je overal kopen maar hoe weet je nu dat je jouw hond het juiste hondenvoer geeft? Waar moet je op letten om te voorkomen dat jouw hond geen overgewicht of andere gezondheidsklachten krijgt?

 

De kwaliteit van voeding is belangrijk voor de ontwikkeling in de toekomst. Het is belangrijk dat je kiest voor een goede voeding van hoge kwaliteit zodat je weet dat je hond niets te kort komt en hij de juiste voeding krijgt. Deze honden zijn erg gevoelig voor gewricht problemen zoals heupdysplasie. Je kan met goede voeding zorgen dat toekomstige klachten zoveel mogelijk verminderd worden. Bovendien zorgt de juiste voeding voor een goed immuunsysteem, een glanzende vacht, een goede spijsvertering en een gezonde huid. Bovendien voorkomt goede voeding allergieën en zorgt het ook voor gezonden botten en spieren. Met goede voeding kan je jezelf een hoop dierenartskosten besparen.

Kies de juiste voeding

Golden Retrievers zijn gek op eten maar geef je hond wel de juiste voeding. Ook de juiste hoeveelheid zorgt ervoor dat hij genoeg energie heeft en lekker kan spelen en de wereld kan ontdekken. Een pup heeft meestal drie eetmomenten. Als de hond ouder wordt kun je dit afbouwen naar twee eetmomenten, dit is voldoende. Ontbijt en diner.

 

Hou de tabellen aan die op de verpakking staan van de verpakking. Producenten van kwaliteitsvoeding zullen je adviseren minder brokken te geven dan producenten van minder goede voeding. Dit komt door het aantal voedingsstoffen in de voeding. Kwaliteit voeding bevat over het algemeen hogere voedingswaarden waardoor je pup minder voeding nodig heeft.

 

Let goed op de groei van de pup. Ook het energielevel is een goede graadmeter. Een zware of grote pup heeft wat meer voeding nodig dan de standaard hoeveelheid die op de verpakking is aangegeven. Twijfel je over de hoeveelheid voeding of over de kwaliteit van de voeding neem dan contact op met jouw dierenarts. Natuurlijk kan je op internet ook kijken voor meer informatie bij diverse fabrikanten in hondenvoer.

Vraag advies als je twijfelt

Ook kan je navragen bij de fokker welk voer je het beste kan geven aan jouw Golden Retriever. De hoeveelheid voeding is gebaseerd op 24 uur. Mocht je de hond drie keer per dag voeding geven dan deel je de totale hoeveelheid die op de verpakking vermeld staat door drie. Ook lichaamsbeweging is belangrijk om jouw hond vitaal en fit te houden. Samen met een goede voeding zorg je er zo voor dat jouw Golden Retriever sterk en gezond blijft.

 

Zorg ervoor dat je minstens drie à vier keer per dag met je Golden Retriever naar buiten gaat. Een Golden Retriever houdt van lange wandelingen, apporteren, zwemmen en andere leuke activiteiten. Maak minstens een keer per dag een pittige wandeling met jouw hond. Laat hem lekker bewegen. Vergeet ook niet je hond te overladen met liefde want dat verdient hij zeker.

Pagina's

© Copyright 2021 
Alle rechten voorbehouden